Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Ромський депутат зустрівся зі студентами-медійниками УжНУ
17:52
24 квітня 2024 р.

Ромський депутат зустрівся зі студентами-медійниками УжНУ

Днями на запрошення кафедри журналістики УжНУ поспілкуватися зі студентами в університет завітав депутат Ужгородської міської ради Мирослав Горват:

«Мирослав Горват, ромський правозахисник, політик, журналіст, сьогодні спілкувався зі студентами-медійниками! Зустріч відбулася в рамках роботи пресклубу і дисципліни «Медіа національних спільнот».

Говорили про актуальні проблеми громади, спростування негативних стереотипів, виклики в умовах війни, культурні особливості, медіа для ромів. 

Мирослав зізнався, що його життя колись суттєво змінила мотивація, усвідомлення того шляху, який може бути хибним, та вибір правильних орієнтирів. Тож зараз докладає зусиль до розвитку спільноти, наголошує на важливості освіти.  

Розповів також про ромів, які переїхали на Закарпаття після повномасштабного вторгнення. Каже, що вони відрізняються від закарпатських мовою, певними культурними особливостями, професійними навичками, але за два роки досить добре інтегрувалися і найважливіше – відчувають свій зв’язок із громадою.

Роми захищають державу пліч-о-пліч із українцями та представниками інших нацменшин. Мирослав Горват наголошує, що вони без вагань взяли зборю до рук, бо хоч не мають власної держави, саме Україну вважають своїм рідним домом!

Студент 2 курсу Андрій Русин записав відеоінтерв’ю з Мирославом Горватом, яке готуємо до публікації на каналі кафедри журналістики в ютубі».


Фото: Лісовець Нікіта

Фейсбук-сторінка «Журналістика УжНУ» (https://www.facebook.com/rec.lamma)

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon