Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
В Ужгороді обговорили ромські питання
19:38
28 грудня 2023 р.

В Ужгороді обговорили ромські питання

Під кінець 2023 р. у стінах Центру культур національних меншин Закарпаття відбулася широка зустріч на ромську тему. Про це повідомляє Закарпатська ОДА–ОВА: 

«Стан реалізації державної політики у сфері захисту прав і свобод ромів у нашій області проаналізували під час круглого столу в Центрі культур національних меншин Закарпаття в м. Ужгород.

У заході взяли участь представники обласної військової адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, Нацполіції, керівники ромських громадських об’єднань, благодійних фондів, лідери ромських поселень та інші.

Відкриваючи засідання круглого столу, заступник директора департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА Олександр Лях відзначив, що через війну обговорення в такому форматі проводять уперше майже за два роки. Він наголосив на важливості підтримки цієї категорії населення та окреслив нормативно-правові аспекти регіональної політики у сфері захисту прав і свобод ромів, перспективи її реалізації в області. 

У межах круглого столу обговорили втілення регіонального Плану заходів з виконання Стратегії сприяння реалізації прав і можливостей осіб, які належать до ромської національної меншини, обласних програм підтримки національних меншин та проаналізували План заходів Ромської стратегії 2030 на наступні два роки, який днями затвердив Кабмін.

Окрему увагу присвятили питанням безпеки, соціального захисту, освіти, медичного й правового супроводу, документування та співпраці органів влади і представників ромського громадянського суспільства. До обговорення долучився й представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Закарпатській області Андрій Крючков

Низку актуальних тем під час круглого столу розглянули у форматі діалогу. Представники ромської національної спільноти краю мали змогу обмінятися власними ідеями та пропозиціями.

Розв’язання чималої кількості питань можливе лише завдяки тісній взаємодії всіх зацікавлених сторін. Для цього та з метою ефективного виконання Ромської стратегії в області планують створити Міжвідомчу робочу групу, до складу якої увійдуть представники обласної влади, ромської національної спільноти, громадських і благодійних організацій та інші».


Фейсбук-сторінка «Закарпатська обласна державна адміністрація»

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon