Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Тиберій Йонаш створив черговий арт-об’єкт
19:49
5 січня 2024 р.

Тиберій Йонаш створив черговий арт-об’єкт

Відомий мукачівський митець Тиберій Йонаш нещодавно завершив роботу над створення чергового арт-об’єкту:

«Роботу над створенням своєрідного міні-муралу у вигляді настінного панно «Мукачівські мотиви» у місцевій школі нарешті завершено! Сюжетом рисунку стала історія про Святого Мартина – відомого святого, який жив у ІV столітті. Святий Мартин для Мукачева – це покровитель, його зображено на міському гербі, встановлений пам’ятник в центрі міста, на його честь названа місцева лікарня, римо-католицький храм. День Святого Мартина традиційно відзначається в Мукачеві 11 листопада.

На рисунку я зобразив Святого Мартина на фоні архітектурних споруд міста, зокрема зверху зобразив Мукачівський замок. Сама композиція сидячого на коні Святого Мартина і жебрака є класичною: під час служби Святого Мартина у Галії (Франція) з ним трапилася найвідоміша історія – побачивши голого нужденного чоловіка, Мартин відрізав шматок свого плаща та віддав жебраку. Цей сюжет і зображують на картинах та гербах, коли мова йде про Святого Мартина.

 Ця індивідуальна творча робота відбувалася завдяки перемозі у конкурсі від Програми підтримки ромських митців України (#АРКА − Агенція адвокації ромської культури, Європейський ромський Інститут мистецтва і культури #European Roma Institute for Arts and Culture – ERIAC). За що їм висловлюю велику подяку!»



Фейсбук-сторінка «Тіберій Йонаш»

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon