Header background image
Preloader desktop icon Preloader mobile icon
Поповнення «ромської» колекції краєзнавчого музею Ужгорода
18:40
23 січня 2024 р.

Поповнення «ромської» колекції краєзнавчого музею Ужгорода

23 січня Закарпатський обласний краєзнавчий музей ім. Т. Легоцького відвідав відомий фотограф Михайло Дорогович з цікавими подарунками на ромську тематику:

 «Коло меценатів музею розширюється. Сьогодні до нашого музею завітав відомий ужгородець із чудовим подарунком. Впізнаєте, Михайло Дорогович, переможець різноманітних світових фотоконкурсів, знаний майстер фотосправи, «кращий фотограф Закарпаття – 2023» за фотопроект «Культурний етнос Закарпаття». Відрадно, що музей отримав кольорове фото із зображенням найзагадковіших ромів Закарпаття «келделарів», які проживають у смт. Королево на Виноградівщині, де восени минулого року проводив зйомки Михайло Дорогович.

Згадаймо, що у серпні 2023 року особисто біров цієї ромської общини Артур Форкош подарував музею повсякденний одяг ромки. Наукові співробітники відділу історії та краєзнавства у листопаді представили його для експонування в експозиції «Народні музичні інструменти та народний одяг Закарпаття». Унікальні роми «келделарі», а саме жінки та дівчата носять і сьогодні традиційне яскраве ромське вбрання, що підкреслює їх ідентичність і самобутність, традицію їхньої культури. Відомо, що фото Михайла Дороговича з етнічними ромами «келделарі» стали призерами в 3-х професійних категоріях премії «New York Photography Awards 2023»: стиль життя, культура і портрет.

Світлина Михайла Дороговича займе гідне місце в експозиції музею!»

Валерія Русин, завідувач відділу історії та краєзнавства


 Фейсбук-сторінка «Ужгородський замок, Краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького» 

Додати коментар

0 / 1500

Коментарі - 0

  • Немає доданих коментарів :(
Loader desktop icon Loader mobile icon